שאלה: לאחרונה נאמר לי כי פורסם בתקשורת שלאורז לבן יש ערך תזונתי נמוך ביותר, ועל כך עדיף לצרוך פסטה. מה עדיף?
אכן הערך התזונתי של אורז לבן הוא נמוך יותר לעומת פסטה. כאשר משווים בין פסטה לאורז לבן בכמות של 100 גר' ניתן לראות שפסטה מכילה יותר סיבים - 4.8 גר' סיבים לעומת 0.4 גר' ב-100 גר' אורז.
העדיפות כמובן היא לדגנים מלאים המכילים יותר סיבים פר 100 גר' ובנוסף חשוב לזכור שגם את האורז הלבן ניתן לשדרג ולהעשיר אותו בסיבים אם מבשלים אותו עם ירקות או קטניות.
לקבלת אינפורמציה לגבי ערכים תזונתיים של מזונות נוספים ממליצה לך להיכנס לאתר:
http://www.usda.gov/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_1OB?navtype=SU&navid=FOOD_NUTRITION
חזרה